יום שלישי, 11 באוגוסט 2009

עוגת פירות הקיץ של נורה


דחיתי את הפוסט על עוגיות הגחטה וגם את הפוסט של הפלפלים הממולאים שכבר ממש מחכים לראות
אור יום. גם הגרנולה ודייסת הקוואקר ימתינו וגם עוגת "השמיים הם הגבול" של סיגלית..
כי לא יכולתי להתאפק והייתי חייבת לעשות את עוגת הפירות הקלה בעולם של נורה.
עם כמויות השזיפים שרק חיכו לפרוח בעוגה זאת והרי היא לפניכם האחת והיחידה,
תענוג אמיתי- עוגת קיץ מרעננת ונימוחה.
מאושיות העוגות המשובחות בסדנה לעיצוב- במרכז לתכנון לימודים של מכללת בית ברל-
כלומר מקום העבודה שלי.. אני חוזרת בתחילת ספטמבר לאחר שבעת חודשי חופשת לידה עליזים.
בתקוה שאמצא זמן להמשיך לטפח גם את בלוגי הקטן.

בסיום הכנת העוגה- מיכאל, המצלמה ואני הספקנו להנות ממנה-
אבל שאר העוגה המהממת התרסקה על הרצפה לאלפי רסיסים סגולים...
לא אין תיעוד .. אבל נשאר טעם של עוד..


עוגת פירות הקיץ של נורה

מרכיבים:
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
120 גר' חמאה
כפית תמצית וניל
2 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד

1 ק"ג פרי חתוך: שזיפים,אפרסקים,משמשים, דובדבנים או תפוחים
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות.
חותכים את הפרי – שזיפים לחצאים, תפוחים לשמיניות וכו'. אני הפעם השתמשתי בשזיפים.

במג'ימיקס מערבבים קצרות את כל חומרי הבצק.

משמנים בחמאה תבנית עגולה.

שוטחים את הבצק בעזרת מרית, לא להיבהל מזה שהכמות קטנה.

מסדרים בצפיפות את חתיכות הפרי על הבצק.

מטביעים אותן בתוכו כמה שאפשר.

מפזרים שתי כפות סוכר על העוגה.

אופים עד שמזהיב. בין 20-30 דקות.

בתיאבון!

תבלו וחזרה נעימה לגן, לבית הספר ולעבודה!

26 תגובות:

  1. WOW! Amazing ! The first signs of Spring are here. I am looking forward to the "stone fruits" to aprear in the market for this perfect looking cake.

    השבמחק
  2. הגר יקרה
    יושבת כאן עם רוני שושן מהכפר הירוק ומשוויצה בך לפניו... במה שאנו מקבלים ומתבשמים מכם...
    הוא מתפעל מהצילום.. אני מתפעלת מהיצירתיות
    המשיכי לפנקנו...
    הדס כץ שדה חן

    השבמחק
  3. הגר גיסתי,
    וואו אני לא עומדת בזה! נראית עוגה ממכרת בנימוחותה.
    יש מצב לקמח מלא?(בהשפעת הספר שקיבלתי מכם (-:)
    שתהיה לך חזרה נעימה לעבודה וקליטה קלה ליותם
    אילנה

    השבמחק
  4. איזה יופי של בלוג,
    פשוט מקסים,תענוג לשוטט בו,כל הכבוד.

    השבמחק
  5. Hi Hagar,
    When you'll be in Norway i am going to give you the keys for the kitchen...
    Lets say that my eyes are poping out with lust...

    השבמחק
  6. איזה בלוג מקסים
    איך זה גיליתי אותך רק עכשיו?
    מתכונים נפלאים וצילומים יפהפיים
    רצה מיד לבדוק את כל מה שהחמצתי :)
    מזמינה אותך לבקר גם במעוני
    שבוע נפלא
    ענבל

    השבמחק
  7. הגר,
    העוגה יצאה נפלאה. תודה רבה. מירב

    השבמחק
  8. הגרי!
    את עושה כבוד לאמא שלי, לדודה שלי ונדמה לי שגם
    לסבתא שלי שהעבירו את סוד העוגה הקלה ביותר בעולם מאחת לשנייה ואלי.
    אבל איכשהו בבלוג שלך היא נראית עוד יותר יפה ומזמינה.
    נשיקות
    נורה

    השבמחק
  9. תודה למגיבים- החופש הגדול לא מאפשר לי להגיע למחשב.
    אילנה- מעולם לא הכנתי עוגה זו אחרת מההוראות המדויקות שקיבלתי מנורה, אבל הייתי מנסה חצי כוס קחמ תופח וחצי כוס קמח מלא. אני משתמשת הרבה בקמח כוסמין שהוא מאוד בריא וטעים, ומוסיפה חצי כפית אבקת אפיה.
    אמנון יקר- אשמח לקחת את המפתח למטבחך בביקורי הבא בנורבגיה הקרירה ובהזדמנות זו לצאת קצת ממרק הרגל התל אביבי..
    מירב- איזה יופי שיצא מוצלח!
    עמליה וענבל- תודה רבה על המחמאות מכירה וביקרתי בבלוגכן ונהניתי.
    ערבה, הדס ונורהלה- נשיקות ותודה.

    השבמחק
  10. יא בינתי,
    כאורחת יקרת לב, ביום ששי האחרון, הפתעת אותי כשהכנת את העוגה תוך שתי דקות. הנצחת אותה בצילום על שביל האקרשטיין בכניסה לביתנו דקה לפני שהתענגנו על הנימוחות שלה.
    אני מצרפת את העוגה הזו ביחד עם עוגת קצף וקצפת לפנתיאון העוגות שלי.הצילום שחור לבן מדהים! ואל תשכחי שאני אובייקטיבית...
    באהבה, אמא

    השבמחק
  11. הגרי היקרה
    איך, איך את עושה את זה? גם יפה וגם אופה וגם אמא נפלאה לקטנטנים.
    אני חושבת שאני אנסה את העוגה עם אגוזי פקאן ולמעלה סוכר חום, מה את אומרת?
    אוהבת, אירית כהן חברתך למרכז ת"ל.

    השבמחק
  12. לאמי המתוקה והאובייקטיבית
    תודה על תגובתך
    נשיקות

    השבמחק
  13. אירית יקירתי
    תודה על הפרגון
    אני חושבת שזה רעיון מצויין לפזר למעלה אגוזי פקאן וסוכר חום, אנסה גם אני בפעם הבאה.
    אשמח לדיווחים
    נשיקות

    השבמחק
  14. הגר יקירתי,
    איזו חגיגה בכל פעם לקרוא באתר.
    את העוגה הזו אני מכינה המון בקיץ.
    אני מוסיפה לבצק קצת ליקר קוונטרו וזה נותן ארומה נהדרת.
    ויותר מכל שמחתי כי בתחילת החודש אראה אותך במרכז.
    נשיקות,
    ארנה

    השבמחק
  15. ארנהלה
    תודה עבור הקוונטרו, ינוסה בקרוב.
    ולהתראות בקרוב..

    השבמחק
  16. היי הגר,

    איזה בלוג מקסים! העוגה נשמעת בדיוק כמו משהו שכדאי להכין לאירוח קליל (כמו זה שיהיה אצלי השבוע).
    סליחה על הבורות (אני בשלב המתחילים של האפיה), אבל באיזה קוטר התבנית?

    קרן

    השבמחק
  17. הי קרן, תודה.
    נשמע בהחלט מתאים לאירוח שאת מתכננת.
    אני משתמשת בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
    בהצלחה!

    השבמחק
  18. לקרן
    בבדיקה חוזרת גיליתי שאני משתמשת בתבנית בקוטר 24 ס"מ וגם בתבנית בקוטר 26 ס"מ,
    כך ששתיהן יתנו לך תוצאה טובה.

    השבמחק
  19. הי הגרי,
    לצערי כל התוכניות לחגוג בחופשה על הבלוג של נמוגו..., אני אוהבת מתכונים פשוטים ומרשימים. כך שנראה כי אנסה בהקדם את העוגה הזו.
    נשיקות, חנה

    השבמחק
  20. חנהלה יפתי, הבלוג כאן לא הולך לשום מקום,
    תנסי כשתתפני.
    נשיקות

    השבמחק
  21. היי הגר,
    הבלוג שלך מקסים..
    האם אפשר להכין את המתכון עם שמן במקום חמאה (בדיוק נגמרה לי...)
    אפרת

    השבמחק
  22. הי אפרת
    האמת אין לי מושג..
    אבל אני תמיד בעד דרך של ניסוי וטעיה.
    בהצלחה ואשמח לדיווחים.

    השבמחק
  23. לאפרת
    בדקתי קצת ומצאתי באיזה דיון על החלפת חמאה בשמן.
    ניתן להחליף כמות זו בחצי כוס שמן, רצוי קנולה.

    השבמחק
  24. היי הגר,
    שאלה: אוכלים את העוגה קרה(מהמקרר) או חמה או בטמפרטורת חדר?

    השבמחק
  25. הי
    אפשר כך או כך או כך,
    אצלנו בדרך כלל היא נזללת חמימה מהתנור..
    אבל גם אחרי יום הטעמים מתמזגים והיא מצוינת.
    בהצלחה ואשמח לדיווחים.

    השבמחק
  26. הי, אמא שלי מומחית לעוגות פירות, אז הראתי לה את המתכון הזה והיא אמרה שהוא פשוט מעולה! בנתיים היא נכנסה לעבודה, ואני כאן מחכה... אגב, הצילומים ממש מדהימים ועושים תיאבון.... תודה.

    השבמחק