דחיתי את הפוסט על עוגיות הגחטה וגם את הפוסט של הפלפלים הממולאים שכבר ממש מחכים לראות
אור יום. גם הגרנולה ודייסת הקוואקר ימתינו וגם עוגת "השמיים הם הגבול" של סיגלית..
כי לא יכולתי להתאפק והייתי חייבת לעשות את עוגת הפירות הקלה בעולם של נורה.
עם כמויות השזיפים שרק חיכו לפרוח בעוגה זאת והרי היא לפניכם האחת והיחידה,
תענוג אמיתי- עוגת קיץ מרעננת ונימוחה.
מאושיות העוגות המשובחות בסדנה לעיצוב- במרכז לתכנון לימודים של מכללת בית ברל-
כלומר מקום העבודה שלי.. אני חוזרת בתחילת ספטמבר לאחר שבעת חודשי חופשת לידה עליזים.
בתקוה שאמצא זמן להמשיך לטפח גם את בלוגי הקטן.
בסיום הכנת העוגה- מיכאל, המצלמה ואני הספקנו להנות ממנה-
אבל שאר העוגה המהממת התרסקה על הרצפה לאלפי רסיסים סגולים...
לא אין תיעוד .. אבל נשאר טעם של עוד..
עוגת פירות הקיץ של נורה
מרכיבים:
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס סוכר
120 גר' חמאה
כפית תמצית וניל
2 ביצים
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 ק"ג פרי חתוך: שזיפים,אפרסקים,משמשים, דובדבנים או תפוחים
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
חותכים את הפרי – שזיפים לחצאים, תפוחים לשמיניות וכו'. אני הפעם השתמשתי בשזיפים.
במג'ימיקס מערבבים קצרות את כל חומרי הבצק.
משמנים בחמאה תבנית עגולה.
שוטחים את הבצק בעזרת מרית, לא להיבהל מזה שהכמות קטנה.
מסדרים בצפיפות את חתיכות הפרי על הבצק.
מטביעים אותן בתוכו כמה שאפשר.
מפזרים שתי כפות סוכר על העוגה.
אופים עד שמזהיב. בין 20-30 דקות.
בתיאבון!
תבלו וחזרה נעימה לגן, לבית הספר ולעבודה!
WOW! Amazing ! The first signs of Spring are here. I am looking forward to the "stone fruits" to aprear in the market for this perfect looking cake.
השבמחקהגר יקרה
השבמחקיושבת כאן עם רוני שושן מהכפר הירוק ומשוויצה בך לפניו... במה שאנו מקבלים ומתבשמים מכם...
הוא מתפעל מהצילום.. אני מתפעלת מהיצירתיות
המשיכי לפנקנו...
הדס כץ שדה חן
הגר גיסתי,
השבמחקוואו אני לא עומדת בזה! נראית עוגה ממכרת בנימוחותה.
יש מצב לקמח מלא?(בהשפעת הספר שקיבלתי מכם (-:)
שתהיה לך חזרה נעימה לעבודה וקליטה קלה ליותם
אילנה
איזה יופי של בלוג,
השבמחקפשוט מקסים,תענוג לשוטט בו,כל הכבוד.
Hi Hagar,
השבמחקWhen you'll be in Norway i am going to give you the keys for the kitchen...
Lets say that my eyes are poping out with lust...
איזה בלוג מקסים
השבמחקאיך זה גיליתי אותך רק עכשיו?
מתכונים נפלאים וצילומים יפהפיים
רצה מיד לבדוק את כל מה שהחמצתי :)
מזמינה אותך לבקר גם במעוני
שבוע נפלא
ענבל
הגר,
השבמחקהעוגה יצאה נפלאה. תודה רבה. מירב
הגרי!
השבמחקאת עושה כבוד לאמא שלי, לדודה שלי ונדמה לי שגם
לסבתא שלי שהעבירו את סוד העוגה הקלה ביותר בעולם מאחת לשנייה ואלי.
אבל איכשהו בבלוג שלך היא נראית עוד יותר יפה ומזמינה.
נשיקות
נורה
תודה למגיבים- החופש הגדול לא מאפשר לי להגיע למחשב.
השבמחקאילנה- מעולם לא הכנתי עוגה זו אחרת מההוראות המדויקות שקיבלתי מנורה, אבל הייתי מנסה חצי כוס קחמ תופח וחצי כוס קמח מלא. אני משתמשת הרבה בקמח כוסמין שהוא מאוד בריא וטעים, ומוסיפה חצי כפית אבקת אפיה.
אמנון יקר- אשמח לקחת את המפתח למטבחך בביקורי הבא בנורבגיה הקרירה ובהזדמנות זו לצאת קצת ממרק הרגל התל אביבי..
מירב- איזה יופי שיצא מוצלח!
עמליה וענבל- תודה רבה על המחמאות מכירה וביקרתי בבלוגכן ונהניתי.
ערבה, הדס ונורהלה- נשיקות ותודה.
יא בינתי,
השבמחקכאורחת יקרת לב, ביום ששי האחרון, הפתעת אותי כשהכנת את העוגה תוך שתי דקות. הנצחת אותה בצילום על שביל האקרשטיין בכניסה לביתנו דקה לפני שהתענגנו על הנימוחות שלה.
אני מצרפת את העוגה הזו ביחד עם עוגת קצף וקצפת לפנתיאון העוגות שלי.הצילום שחור לבן מדהים! ואל תשכחי שאני אובייקטיבית...
באהבה, אמא
הגרי היקרה
השבמחקאיך, איך את עושה את זה? גם יפה וגם אופה וגם אמא נפלאה לקטנטנים.
אני חושבת שאני אנסה את העוגה עם אגוזי פקאן ולמעלה סוכר חום, מה את אומרת?
אוהבת, אירית כהן חברתך למרכז ת"ל.
לאמי המתוקה והאובייקטיבית
השבמחקתודה על תגובתך
נשיקות
אירית יקירתי
השבמחקתודה על הפרגון
אני חושבת שזה רעיון מצויין לפזר למעלה אגוזי פקאן וסוכר חום, אנסה גם אני בפעם הבאה.
אשמח לדיווחים
נשיקות
הגר יקירתי,
השבמחקאיזו חגיגה בכל פעם לקרוא באתר.
את העוגה הזו אני מכינה המון בקיץ.
אני מוסיפה לבצק קצת ליקר קוונטרו וזה נותן ארומה נהדרת.
ויותר מכל שמחתי כי בתחילת החודש אראה אותך במרכז.
נשיקות,
ארנה
ארנהלה
השבמחקתודה עבור הקוונטרו, ינוסה בקרוב.
ולהתראות בקרוב..
היי הגר,
השבמחקאיזה בלוג מקסים! העוגה נשמעת בדיוק כמו משהו שכדאי להכין לאירוח קליל (כמו זה שיהיה אצלי השבוע).
סליחה על הבורות (אני בשלב המתחילים של האפיה), אבל באיזה קוטר התבנית?
קרן
הי קרן, תודה.
השבמחקנשמע בהחלט מתאים לאירוח שאת מתכננת.
אני משתמשת בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
בהצלחה!
לקרן
השבמחקבבדיקה חוזרת גיליתי שאני משתמשת בתבנית בקוטר 24 ס"מ וגם בתבנית בקוטר 26 ס"מ,
כך ששתיהן יתנו לך תוצאה טובה.
הי הגרי,
השבמחקלצערי כל התוכניות לחגוג בחופשה על הבלוג של נמוגו..., אני אוהבת מתכונים פשוטים ומרשימים. כך שנראה כי אנסה בהקדם את העוגה הזו.
נשיקות, חנה
חנהלה יפתי, הבלוג כאן לא הולך לשום מקום,
השבמחקתנסי כשתתפני.
נשיקות
היי הגר,
השבמחקהבלוג שלך מקסים..
האם אפשר להכין את המתכון עם שמן במקום חמאה (בדיוק נגמרה לי...)
אפרת
הי אפרת
השבמחקהאמת אין לי מושג..
אבל אני תמיד בעד דרך של ניסוי וטעיה.
בהצלחה ואשמח לדיווחים.
לאפרת
השבמחקבדקתי קצת ומצאתי באיזה דיון על החלפת חמאה בשמן.
ניתן להחליף כמות זו בחצי כוס שמן, רצוי קנולה.
היי הגר,
השבמחקשאלה: אוכלים את העוגה קרה(מהמקרר) או חמה או בטמפרטורת חדר?
הי
השבמחקאפשר כך או כך או כך,
אצלנו בדרך כלל היא נזללת חמימה מהתנור..
אבל גם אחרי יום הטעמים מתמזגים והיא מצוינת.
בהצלחה ואשמח לדיווחים.
הי, אמא שלי מומחית לעוגות פירות, אז הראתי לה את המתכון הזה והיא אמרה שהוא פשוט מעולה! בנתיים היא נכנסה לעבודה, ואני כאן מחכה... אגב, הצילומים ממש מדהימים ועושים תיאבון.... תודה.
השבמחק