יוגה בימים שני ושישי זה קדוש. (ותודה לרם שמטייל עם יותם).
שירלי, המורה שלי עוד מתקופת ההריון עם מיכאל, במקור מברזיל.
מתחילה את השיעור בקולה הרך והמתנגן:
"נתחיל עם הנשימות הטבעיות שלנו......... נעבור לנשימות אוג'אי.......
נשימה עצירה, נשימה עצירה, נשימה עצירה ולשחרר............................."
סוף סוף אני חוזרת לנשום, אחרי שכל השבוע אני רצה מדבר לדבר בלי אויר.
מורה ליוגה אמרה פעם שהדבר הכי קשה ביוגה זה להגיע.
זה כל כך נכון, כל הסיבות בעולם להשאר בבית ועם זאת איזה אושר וסיפוק
על התרגול השלם והחכם הזה. היום קצת לפני התרגול דיברנו על הודו....
היופי של הנשים ההודיות שעל אף דלותן מקפידות למשוך שערותיהן בשמן קוקוס,
ושומרות על שיניים צחורות ובוהקות...
וכמה נחמד יכול להיות לשהות שם איזה שנה עם הילדים....
רצתי הביתה בחזרה לסירים.
מיכאל אוהב חומוס. לנגב עם פיתה, שמן זית וזעתר.
את החומוס השרתי, הנבטתי.לפי מה כתבתי כאן .



מה לעשות?

השקית של "הרדוף" מספקת מתכון מוצלח וטעים.

1 כוס חומוס שהושרה עם הרבה מים ללילה.
3 בצלים גדולים
חצי ראש שום
6 ציפורנים
11/2 כפות הל טחון
11/2 כפות זרעי כמון
11/2 כפות כורכום
11/2 כוס עגבניות קצוצות, טריות או משומרות.
3 חופנים גדולים של עלי תרד
1 כפית מלח
מיץ מלימון סחוט או גביע יוגורט
לעיטור עלי כוסברה
אופן ההכנה:
לשטוף ולבשל את החומוס כשעה וחצי על אש נמוכה עם הרבה מים עד לריכוך.



להוסיף ולבשל עוד 2 דקות, תוך כדי ערבוב: 11/2 כוס עגבניות קצוצות, טריות או משומרות.
להוסיף את החומוס המבושל עם חצי כוס מהמים בהם הוא בושל (עקב שריפת הסיר הוספתי מים מהברז).
לבשל עוד כחמש דקות.

להוסיף ולבשל עוד כחמש דקות, להוסיף כפית מלח.

למי שמפריע מפגש עם מסמרי ציפורן בפה, אפשר להוציא בסיום הבישול.



קפץ לביקור בהודו.......
נמסטה.
*תודה לבן דודי המקסים נדב שליט על הליווי הטכנולוגי הסבלני והמקצועי.
Atcha, siska! Very funny and inspiring. The spices photo looks like a postcard but my favorite is the burnt pot. How familiar.. I dare say that Gideon (the dishes muster at our house) is shaking his head. It looks very simple and nice. I promise to try it (the curry that is, not burning the pot)
השבמחקLove you,
Arava
אממ.... הגר יקירתי הצלחת להעביר לי את תחושת הטעם של החומוס... קצת היה שם חריף בסוף...
השבמחקהיה קצת קשה עם הנשיפות ביוגה...
מזל שאני על כסא מול הצג...
תמשיכי לפנק
הדס
משגע!
השבמחקמרגיע, נוסח בי תחושה של תיאבון וגם מלאות (שלא לומר שובע) אסטתית
תודה יואב
כמה טוב , מרענן ומעלה חיוך לשמוע ולקרוא.
השבמחקתודה על ההצעות ועל הטיפים.
נשיקות
חיה
הגר,
השבמחקאני המומה ממך.
איך לא ידעתי שיש בגן שפית.
כל הכבוד על הסבלנות והזמן.
הדפסתי חלק מהמתכונים. אני ממש רוצה לנסות.
טלי
Hi,
השבמחקWe have just finished dinner - and I prepeared this curry- it was fabulous. I have used cannes chickpeas (I can almost hear Ima cries: canned!? EIFO TA'ITI - Ima, it was organic canned chickpeas - does it count?) But hey, I have served a lovely healthy dinner in no-time and it saved me a whole night -plus the burnt pot
Thanks for that
Arava
.
אחותי
השבמחק:) על זה שהצלחת לא לשרוף סיר.
איזה יופי שיצא מוצלח!
גם אני מחביאה במעמקי ארונותי קופססאות שימורים של חומוס, תירס ואת הנורא מכל אבקת מרק שששש...
נשיקות
נראה מצוין! בדיוק לטעמי
השבמחקמטורפת על אוכל הודי ועל חומוס, וביחד זה נשמע משגע
הגר, אני כל כך אוהבת את הסיגנון שלך. גם המתכונים, גם הצילום וגם הכתיבה. האווירה הביתית, הילדים, האוכל... אני מדפיסה את המתכון ואני ינסה אותו מחר. אכתוב לך איך יצא... תודה רבה שאת מכניסה אותנו לביתך...
השבמחק