יום חמישי, 18 ביוני 2009

קארי חומוס וקפיצה קטנה להודו

מוקדש לחברתי מרסל, מורה ליוגה בחסד עליון, שהעמידה אותי על רגלי באמצעות היוגה.


יוגה בימים שני ושישי זה קדוש. (ותודה לרם שמטייל עם יותם).
שירלי, המורה שלי עוד מתקופת ההריון עם מיכאל, במקור מברזיל.
מתחילה את השיעור בקולה הרך והמתנגן:
"נתחיל עם הנשימות הטבעיות שלנו......... נעבור לנשימות אוג'אי.......
נשימה עצירה, נשימה עצירה, נשימה עצירה ולשחרר............................."
סוף סוף אני חוזרת לנשום, אחרי שכל השבוע אני רצה מדבר לדבר בלי אויר.
מורה ליוגה אמרה פעם שהדבר הכי קשה ביוגה זה להגיע.
זה כל כך נכון, כל הסיבות בעולם להשאר בבית ועם זאת איזה אושר וסיפוק
על התרגול השלם והחכם הזה. היום קצת לפני התרגול דיברנו על הודו....
היופי של הנשים ההודיות שעל אף דלותן מקפידות למשוך שערותיהן בשמן קוקוס,
ושומרות על שיניים צחורות ובוהקות...
וכמה נחמד יכול להיות לשהות שם איזה שנה עם הילדים....
רצתי הביתה בחזרה לסירים.

מיכאל אוהב חומוס. לנגב עם פיתה, שמן זית וזעתר.
את החומוס השרתי, הנבטתי.לפי מה כתבתי כאן .

שמתי בסיר עם מים.שרפתי.הגרגירים יצאו רכים אך לא די להכנת ממרח חומוס.
מה לעשות? קארי חומוס הודי.
השקית של "הרדוף" מספקת מתכון מוצלח וטעים.מצרכים:
1 כוס חומוס שהושרה עם הרבה מים ללילה.
3 בצלים גדולים
חצי ראש שום
6 ציפורנים
11/2 כפות הל טחון
11/2 כפות זרעי כמון
11/2 כפות כורכום
11/2 כוס עגבניות קצוצות, טריות או משומרות.
3 חופנים גדולים של עלי תרד
1 כפית מלח
מיץ מלימון סחוט או גביע יוגורט
לעיטור עלי כוסברה

אופן ההכנה:
לשטוף ולבשל את החומוס כשעה וחצי על אש נמוכה עם הרבה מים עד לריכוך.
לטגן עד להזהבה 3 בצלים גדולים קצוצים ב 1/4 כוס שמן חמניות. מוסיפים 1/2 ראש שום כתוש.
להוסיף ולטגן כחצי דקה, תוך כדי ערבוב: 6 ציפורנים, 11/2כפות הל טחון,11/2 כפות זרעי כמון, 11/2 כפות כורכום.
להוסיף ולבשל עוד 2 דקות, תוך כדי ערבוב: 11/2 כוס עגבניות קצוצות, טריות או משומרות.
להוסיף את החומוס המבושל עם חצי כוס מהמים בהם הוא בושל (עקב שריפת הסיר הוספתי מים מהברז).
לבשל עוד כחמש דקות. מוסיפים שלושה חופנים נדיבים של עלי תרד.
להוסיף ולבשל עוד כחמש דקות, להוסיף כפית מלח.
להוריד מהאש.
למי שמפריע מפגש עם מסמרי ציפורן בפה, אפשר להוציא בסיום הבישול.
לסחוט לימון מעל, או לערבב לתוך התבשיל 1 כוס יוגורט.
מגישים עם אורז לבן ועלי כוסברה מעל. ורק מיכאל הציץ בדאגה ושאל "אבל איפה החומוס?"
קפץ לביקור בהודו.......
נמסטה.

*תודה לבן דודי המקסים נדב שליט על הליווי הטכנולוגי הסבלני והמקצועי.

9 תגובות:

  1. Atcha, siska! Very funny and inspiring. The spices photo looks like a postcard but my favorite is the burnt pot. How familiar.. I dare say that Gideon (the dishes muster at our house) is shaking his head. It looks very simple and nice. I promise to try it (the curry that is, not burning the pot)
    Love you,
    Arava

    השבמחק
  2. אממ.... הגר יקירתי הצלחת להעביר לי את תחושת הטעם של החומוס... קצת היה שם חריף בסוף...
    היה קצת קשה עם הנשיפות ביוגה...
    מזל שאני על כסא מול הצג...
    תמשיכי לפנק
    הדס

    השבמחק
  3. משגע!
    מרגיע, נוסח בי תחושה של תיאבון וגם מלאות (שלא לומר שובע) אסטתית

    תודה יואב

    השבמחק
  4. כמה טוב , מרענן ומעלה חיוך לשמוע ולקרוא.
    תודה על ההצעות ועל הטיפים.
    נשיקות
    חיה

    השבמחק
  5. הגר,
    אני המומה ממך.
    איך לא ידעתי שיש בגן שפית.
    כל הכבוד על הסבלנות והזמן.
    הדפסתי חלק מהמתכונים. אני ממש רוצה לנסות.
    טלי

    השבמחק
  6. Hi,
    We have just finished dinner - and I prepeared this curry- it was fabulous. I have used cannes chickpeas (I can almost hear Ima cries: canned!? EIFO TA'ITI - Ima, it was organic canned chickpeas - does it count?) But hey, I have served a lovely healthy dinner in no-time and it saved me a whole night -plus the burnt pot
    Thanks for that
    Arava
    .

    השבמחק
  7. אחותי
    :) על זה שהצלחת לא לשרוף סיר.
    איזה יופי שיצא מוצלח!
    גם אני מחביאה במעמקי ארונותי קופססאות שימורים של חומוס, תירס ואת הנורא מכל אבקת מרק שששש...
    נשיקות

    השבמחק
  8. נראה מצוין! בדיוק לטעמי
    מטורפת על אוכל הודי ועל חומוס, וביחד זה נשמע משגע

    השבמחק
  9. הגר, אני כל כך אוהבת את הסיגנון שלך. גם המתכונים, גם הצילום וגם הכתיבה. האווירה הביתית, הילדים, האוכל... אני מדפיסה את המתכון ואני ינסה אותו מחר. אכתוב לך איך יצא... תודה רבה שאת מכניסה אותנו לביתך...

    השבמחק