מצד אחד עוגיית חרובים, מהצד השני עדש שוקולד.
משמח לב אם וזאטוט. פשוט.

זהב בדרך הביתה.
זהב בדרך לשוהם.
עוגיות חרובים
מצרכים:
31/2 כפות מחוקות קמח מלא
3/4 כוס קמח לבן
1/3 כוס אבקת חרובים
1/4 כפית סודה לשתיה
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
חופן סוכריות עדשים
תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופן ההכנה:מחממים את התנור ל180 מעלות צלסיוס.
מערבבים ביחד בקערה את הקמח, הקקאו ואבקת הסודה.
במיקסר מערבלים את החמאה, הסוכר, הביצה ותמצית הוניל, לתערובת חלקה.
תוך כדי פעולת העירבול בוחשים פנימה את תערובת הקמח.
בלי להרטיב או לשמן את הידיים, יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ.
מניחים בתבנית.


חשוב לא לאפות יתר על המידה, כי אז העוגיות יתקשו מדי.





My sweet sis,
השבמחקWhat a joy to start my day with your post. The photos are brilliant and I can imagine the taste by looking at them. I have some carob powder at home and I also have Jaffa balls. Jaffa balls are one of my favourite local sweets here and it is easy to see why: a) they look perfectly round and they are RED! But I mean very RED! b) They are little chocolate balls coated in orange flavoured candy, crunchy on the outside and so soft on the inside. And c) they called Jaffa..
So today I pick up the boys early and we will make your carob bickies with Jaffa balls on top.
Thanks for showing us this golden path.
Love and have a great day,
Arava
אחותי
השבמחקהנה מצאתי יתרון אחד בזה שאת גרה באוסטרליה
הפוסט שלי מחכה לך בבוקר והתגובות המקסימות שלך מחכות לי בבוקר.
נשמעים מעולים "כדורי יפו אדומים" הללו אני אוהבת את שילוב שוקו-תפוז
אוהבת
הגר
ILAV OU
השבמחקואי הגר!!!!!
השבמחקהרסת אותי, זה מדהים ממש
והצילומים משגעים
אני מזה גיאה בך
מלכה!
עדי בצלאל
כרגיל נראה משובח!
השבמחקהנה בלוג נוסף שנראה לי שתאהבי(ממוקד באפיה)
http://room-4-dessert.com/heb/
ד"ש לבנים במשפחה
אילנה
נשבר הלב מהצילומים האלה
השבמחקרימונה
תודה עדילול, אילנה ורימונה יקרות, שיהיה שבוע טוב.
השבמחקואמיתי מתוק, אמא גילתה לי שניכנסת וכתבת לבד, כל הכבוד! אוהבת אותך גם, איך יצאו העוגיות?
הגרי היקרה,
השבמחקמאחר ואני אופה הרבה עוגיות, ועניין המצרכים הבריאותיים מאוד חשוב אצלנו, הייתי ממליצה לך להחליף את הסודה לשתיה באבקת אפיה.
קראתי כמה כתבות שהסודה לשתיה הוא חומר מאוד לא בריא. משתמשים בסודה לשתיה להורדת אבנית, לניקוי וחיטוי כמו אקונומיקה. זהו חומר חזק ולא מומלץ להכניס אותו לגוף.
אוהבת,
דפנה
דפנהלה
השבמחקפירסמתי את תגובתך בבלוג,כי היא נראית לי חשובה
למרות שרבע כפית נראית לי כמות מזערית.
בדיוק קראתי דיון על סודה לשתיה בהקשר של חומוס באתר שאני מאוד אוהבת "חומוס להמונים"
זהו הקישור
http://humus101.com/?p=12
נשיקות
היי הגר, בוקר טוב!
השבמחקהתמונות מלאות צבע וחיים, הכתיבה יפה ומעוררת תיאבון -
כל מה שנותר זה להתחיל וליישם במטבח...
יש לך מתכון פלאים להארכת היום? (:
שהיה יום נפלא,
דקלה של איה
הי הגר
השבמחקשרה כבר הכינה לחם שיבולת שועל לפי המתכון שלך וזה טעים ואומרים שגם בריא .
אנו גאים בך על היוזמה , טוב הטעם , איכות המתכונים, על מיכאל המככב כעוזר ראשי.
כדי שלא תחשבו שאני אינטרסנט אז אני כבר מגלה לכם שהגר היא האחינית הכי אחינית שלנו .ועל הצילומים הנהדרים.
זאב
הגר יקרה
השבמחקאיזה יצירתיות מדהימה
הראש שלך לא מפסיק לעבוד
איזה תענוג לראות את זה
כל הכבוד...
שלחתי הלאה בגאווה רבה
נשיקות
מתגעגעים בחזרה
הדס
שוב
השבמחקפשוט מקסים
היום צילמתי תמונה במחשבה עלייך
תיראי אותה כשאשוב מהרפתקאותי בהודו....
נשיקות דלילה
הגר
השבמחקשביל זהב כזה יש במסלול הליכת שחרית שלי מכפר דניאל לגימזו. שקט בין המכנפים הנאים והזהובים גם זמזום הדבורים לא מפריע לשלווה מיער בן שמן שמדהים בגווני הירוק. שעה מבורכת.
אבל המבט שלך שתופס את היופי הצרוף זאת מתנת אלוה.
תבורכי יא בינתי.
באהבה,
אמא
נראה מצוין!
השבמחקמודה ומתוודה שכבר מזמן שוכן אצלי בשקית קמח חרובים
וטרם העזתי לנצל אותו.
העוגיות הללו בהחלט נראות כמו פיתרון הולם וטעים
תודה :)