אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.. חג שמח!
מצאתי ב"הכל הדולר" כרטיס שנה טובה
פתחתי וראיתי שזה לא בשביל מילים..
אז..עכשיו שהקיץ נגמר.
רגע לפני נקיונות וטיהורים..
מאחלת לשנה החדשה:
שנמצא יותר זמן לבלות עם אהובינו
ולאפות עוגיות עם ילדינו
להסמיך את ריבותינו
ולתבל את תבשילנו
לא לעשות כלום
ולעשות עוד הרבה.
שנה טובה ומתוקה.
ומזל טוב מיכאל בן שלוש!
רגע לפני החג,התכנסנו רקפת ואנוכי להכין ריבת אגסים וג'ינג'ר .
המתכון באדיבות אורנה ואלה.
הריבות מתנה לגננים של הילדים לכבוד ראש השנה.
הילדים התנדבו לטעום שוב ושוב, ללקק מכף העץ ולאשר טעמים.
יצאה ריבה עזת טעם נשכנית וג'ינג'רית.
ריבת אגסים וג'ינג'ר
2 ק"ג אגסים
1 ק"ג סוכר
50 גר´ ג´ינג´ר טרי קצוץ דק
2 לימונים שלמים (מיץ ורצועות קליפה צהובה, ללא החלק הלבן)
אופן ההכנה:
מוציאים מהארון את כל הצנצנות שמחכות לגאולה.
מכניסים לקערה ושופכים מים רותחים ומקררים.
מסירים את התויות.
ומייבשים.
קולפים את האגסים.
מנקים מליבות.
פורסים לפרוסות דקות.
קולפים ג'ינג'ר עם כף וקוצצים דק דק.
קולפים רצועות קליפות הלימונים , ללא החלק הלבן וסוחטים את המיץ.
מסדרים בקערה שכבות של אגסים, ג'ינג'ר, קליפה ומיץ מהלימון.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים ללילה במקרר. לממהרים אפשר לתת לנוח רק שעה.
מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים.
יוצקים את הריבה לצנצנות נקיות, סוגרים ושומרים במקרר.
הגר היקרה,
השבמחקעשית ליחשק למתוק,
התמונות יפיפיות ובמיוחד מיכאל
שתהיה שנה טובה ושקטה
גלית
צילומים שובי לב, מטעמים ומנעמים
השבמחקשנה מבורכת ומתוקה
רימונה
הי גלית
השבמחקתודה! אכן זה מתוק כייפי לזלול
שנה טובה ונפלאה!
רימונה יקירתי
תודה! שנת אושר, בריאות ויצירה!
תודה על שחולקת את רגעי של פיוט, אסתטיקה וטעמים. תודה על הריגוש, הרגישות והשותפות.
השבמחקחיבוקקקקקק
הגר יקרה
השבמחקכמו תמיד
התחושה של אתה חלק מההתרחשויות
להיות חלק מהקילוף של האגסים...
לחוות את מנוחת הלוחם בערסל...
איזה כייף שאת מפנה זמן ליצירה על היצירה
ואיזה כייף שאת משתפת
נשיקות
הגר יקירתי,
השבמחקשתהיה שנה נהדרת!
האתר שלך חגיגה אמיתית לכל החושים!
נשיקות,
ארנה
יא בינתי,
השבמחקהסוד שלך כנראה אומנות השילוב בין הניגודים המהווים את חיינו: זר פרחים משובב נפש מול דקירות מחט שכל אחד חוטף מדי פעם...
מיכאל בן השלוש - גם אופה, גם מוסיקאי מחונן אך עדיף שידע גם לשטוף כלים...
הזמן היקר שאת מקדישה לפנק גננים, חברים, הורים,
ובין לבין לאסוף את הרסיסים...
הרגישות שלך ליופי, לחן, להומור וטוב לב, ובסופו של יום עמוס במטבחה של אם גם הכנסת אורחים נעימה ומרגשת.
מחממת את ליבי. לקראת החורף זה מאוד נחוץ...
אוהבת,
אמא
הגרי - איזה תמונות מרגשות! מזוקקות ופואטיות.
השבמחקולפרקטיות - לנטולי המשקל במטבח - כמה זה 50 גרם ג'ינג'ר?? בכפות, בכפות...
שתהיה שנה נפלאה מלאה אור שמחה. כיף שגיליתי את הבלוג שלך!
השבמחקאפרת
מרסל, הדס וארנה- תודה ונשיקות!
השבמחקאמאלה- "זר פרחים משובב נפש מול דקירות מחט שכל אחד חוטף מדי פעם..."- אהבתי, תודה על הפרשנות והתמיכה האינסופית.
חמו יקירתי- ארנה ואלה אומרות ש50 גרם ג'ינג'ר זה 5 כפות, צודקת, אני צריכה ליידע את נטולי המשקל.. נשיקות ובהצלחה בדרכך החדשה!
ואפרת תודה! כיף שאת מבקרת כאן.
Hagari,
השבמחקWhat a beautiful start for the New Year. We wish you a sweet and spicy year full of flavours and creativity. Keep feeding our minds and computer screens and with colours, smells, tastes and ideas.
Happy Birthday to our dearest Michael!
Much love and Shana Tova from down under.
אחותי
השבמחקתודה!!
שנה נהדרת גם לכם מלמעלה גבוה (תל אביב קומה שלישית בלי מעלית..)
נשיקות
תודה על התמונות הקטנות והנפלאות
השבמחקוהברכה המקורית והמקסימה!
מאחלת גם לך שנה טובה ומתוקה עם הרבה אושר אהבה ומתוק על הנשמה!
באשר לריבה - היא נראית מעוררת תיאבון כרגיל!
מאוד אוהבת ומעריכה ריבות ביתיות,
ברגע שמתחילים להכין קשה לחזור לגירסה הקנויה
וכל הכבוד למיכאל המתוק שהשתתף בהכנה :)
תודה לך פייה יקרה
השבמחקכיף שאת מבקרת ומשאירה מילים אוהדות
אני נורא אוהבת להכין ריבות ועם מיכאל ההנאה כמובן כפולה!!
חג שמח!
היי הגר,
השבמחקבכל פעם שאני נכנסת לבלוג שלך, אני נפעמת מהיצירתיות והצבעוניות.
מחכה בכיליון עיניים למתכון של עוגיות התמרים.
גיסתך הבריאה (-: