יום ראשון, 13 בספטמבר 2009

כרטיס ברכה וריבת אגסים וג'ינג'ר

כן, כן אני יודעת, קצת באיחור..
אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.. חג שמח!



מצאתי ב"הכל הדולר" כרטיס שנה טובה


פתחתי וראיתי שזה לא בשביל מילים..


אז..עכשיו שהקיץ נגמר.


רגע לפני נקיונות וטיהורים..


מאחלת לשנה החדשה:


שנמצא יותר זמן לבלות עם אהובינו


ולאפות עוגיות עם ילדינו


להסמיך את ריבותינו


ולתבל את תבשילנו


לא לעשות כלום


ולעשות עוד הרבה.


שנה טובה ומתוקה.


ומזל טוב מיכאל בן שלוש!



רגע לפני החג,התכנסנו רקפת ואנוכי להכין ריבת אגסים וג'ינג'ר .
המתכון באדיבות אורנה ואלה.
הריבות מתנה לגננים של הילדים לכבוד ראש השנה.
הילדים התנדבו לטעום שוב ושוב, ללקק מכף העץ ולאשר טעמים.
יצאה ריבה עזת טעם נשכנית וג'ינג'רית.


ריבת אגסים וג'ינג'ר
2 ק"ג אגסים
1 ק"ג סוכר
50 גר´ ג´ינג´ר טרי קצוץ דק
2 לימונים שלמים (מיץ ורצועות קליפה צהובה, ללא החלק הלבן)


אופן ההכנה:

מוציאים מהארון את כל הצנצנות שמחכות לגאולה.


מכניסים לקערה ושופכים מים רותחים ומקררים.


מסירים את התויות.


ומייבשים.


קולפים את האגסים.


מנקים מליבות.


פורסים לפרוסות דקות.


קולפים ג'ינג'ר עם כף וקוצצים דק דק.


קולפים רצועות קליפות הלימונים , ללא החלק הלבן וסוחטים את המיץ.


מסדרים בקערה שכבות של אגסים, ג'ינג'ר, קליפה ומיץ מהלימון.
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים ללילה במקרר. לממהרים אפשר לתת לנוח רק שעה.
מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים.
יוצקים את הריבה לצנצנות נקיות, סוגרים ושומרים במקרר.

15 תגובות:

  1. הגר היקרה,
    עשית ליחשק למתוק,
    התמונות יפיפיות ובמיוחד מיכאל
    שתהיה שנה טובה ושקטה
    גלית

    השבמחק
  2. צילומים שובי לב, מטעמים ומנעמים
    שנה מבורכת ומתוקה
    רימונה

    השבמחק
  3. הי גלית
    תודה! אכן זה מתוק כייפי לזלול
    שנה טובה ונפלאה!
    רימונה יקירתי
    תודה! שנת אושר, בריאות ויצירה!

    השבמחק
  4. תודה על שחולקת את רגעי של פיוט, אסתטיקה וטעמים. תודה על הריגוש, הרגישות והשותפות.
    חיבוקקקקקק

    השבמחק
  5. הגר יקרה
    כמו תמיד
    התחושה של אתה חלק מההתרחשויות
    להיות חלק מהקילוף של האגסים...
    לחוות את מנוחת הלוחם בערסל...
    איזה כייף שאת מפנה זמן ליצירה על היצירה
    ואיזה כייף שאת משתפת
    נשיקות

    השבמחק
  6. הגר יקירתי,
    שתהיה שנה נהדרת!
    האתר שלך חגיגה אמיתית לכל החושים!
    נשיקות,
    ארנה

    השבמחק
  7. יא בינתי,
    הסוד שלך כנראה אומנות השילוב בין הניגודים המהווים את חיינו: זר פרחים משובב נפש מול דקירות מחט שכל אחד חוטף מדי פעם...
    מיכאל בן השלוש - גם אופה, גם מוסיקאי מחונן אך עדיף שידע גם לשטוף כלים...
    הזמן היקר שאת מקדישה לפנק גננים, חברים, הורים,
    ובין לבין לאסוף את הרסיסים...
    הרגישות שלך ליופי, לחן, להומור וטוב לב, ובסופו של יום עמוס במטבחה של אם גם הכנסת אורחים נעימה ומרגשת.
    מחממת את ליבי. לקראת החורף זה מאוד נחוץ...
    אוהבת,
    אמא

    השבמחק
  8. הגרי - איזה תמונות מרגשות! מזוקקות ופואטיות.
    ולפרקטיות - לנטולי המשקל במטבח - כמה זה 50 גרם ג'ינג'ר?? בכפות, בכפות...

    השבמחק
  9. שתהיה שנה נפלאה מלאה אור שמחה. כיף שגיליתי את הבלוג שלך!

    אפרת

    השבמחק
  10. מרסל, הדס וארנה- תודה ונשיקות!
    אמאלה- "זר פרחים משובב נפש מול דקירות מחט שכל אחד חוטף מדי פעם..."- אהבתי, תודה על הפרשנות והתמיכה האינסופית.
    חמו יקירתי- ארנה ואלה אומרות ש50 גרם ג'ינג'ר זה 5 כפות, צודקת, אני צריכה ליידע את נטולי המשקל.. נשיקות ובהצלחה בדרכך החדשה!
    ואפרת תודה! כיף שאת מבקרת כאן.

    השבמחק
  11. Hagari,

    What a beautiful start for the New Year. We wish you a sweet and spicy year full of flavours and creativity. Keep feeding our minds and computer screens and with colours, smells, tastes and ideas.
    Happy Birthday to our dearest Michael!
    Much love and Shana Tova from down under.

    השבמחק
  12. אחותי
    תודה!!
    שנה נהדרת גם לכם מלמעלה גבוה (תל אביב קומה שלישית בלי מעלית..)
    נשיקות

    השבמחק
  13. תודה על התמונות הקטנות והנפלאות
    והברכה המקורית והמקסימה!
    מאחלת גם לך שנה טובה ומתוקה עם הרבה אושר אהבה ומתוק על הנשמה!
    באשר לריבה - היא נראית מעוררת תיאבון כרגיל!
    מאוד אוהבת ומעריכה ריבות ביתיות,
    ברגע שמתחילים להכין קשה לחזור לגירסה הקנויה
    וכל הכבוד למיכאל המתוק שהשתתף בהכנה :)

    השבמחק
  14. תודה לך פייה יקרה
    כיף שאת מבקרת ומשאירה מילים אוהדות
    אני נורא אוהבת להכין ריבות ועם מיכאל ההנאה כמובן כפולה!!
    חג שמח!

    השבמחק
  15. היי הגר,
    בכל פעם שאני נכנסת לבלוג שלך, אני נפעמת מהיצירתיות והצבעוניות.
    מחכה בכיליון עיניים למתכון של עוגיות התמרים.
    גיסתך הבריאה (-:

    השבמחק