אליקה-סאן היה השף במסעדת טפניאקי של מלון הנסיכה באילת בשנת 93.
היתה לו סכין חדה שעלתה כמה מאות דולרים. ערב אחד בזמן שהאורחים
סעדו את ליבם, הוא רדף אחר השף הסיני הצנום מהמסעדה ליד, כשהוא
מנופף בסכין האימתנית.. חוץ מזה שהוא היה חמום מוח הוא ידע לבשל נהדר.
עבדתי איתו כמלצרית במסעדה, אבל גם בעבודות מטבח קטנות,
שם הוא גילה לי את סוד טעמו המשובח של מרק המיסו שלו, פשוט
להוסיף מעט יין סאקי למרק.
היתה לו סכין חדה שעלתה כמה מאות דולרים. ערב אחד בזמן שהאורחים
סעדו את ליבם, הוא רדף אחר השף הסיני הצנום מהמסעדה ליד, כשהוא
מנופף בסכין האימתנית.. חוץ מזה שהוא היה חמום מוח הוא ידע לבשל נהדר.
עבדתי איתו כמלצרית במסעדה, אבל גם בעבודות מטבח קטנות,
שם הוא גילה לי את סוד טעמו המשובח של מרק המיסו שלו, פשוט
להוסיף מעט יין סאקי למרק.


תוספות למרק המיסו ממתינות עד לרגע ההגשה
מרק מיסו - ארבע מנות
מים רותחים 4 כוסות
אבקת דאשי 11 גרם
מחית מיסו אדומה 4 כפות גדושות
יין אורז סאקי רבע כוס
יין יפני מתוק מירין רבע כוס
תוספות
אצות ווקמה 50 גרם
טופו טרי 250 גרם
בצל קצוץ דק 2 גבעולים
פרוסות דקיקות של גזר אחד
פרוסות דקיקות של 3 צנוניות
אופן ההכנה
לשפוח מים רותחים לסיר, להוסיף את הדאשי לערבב,להוסיף
את מחית המיסו,מירין וסאקי לערבב, להרתיח ומיד להוריד
מהאש. להגיש עם התוספות
הגר
השבמחקהחומר מופלא , מעורר רצון לחוש, לטעום ולחוות את שפע הריחות, הצבעים ותחושת האונות שבבישול ואפייה . הצילומים אומנותיים
נשיקות
מיכל
תודה מיכלי
השבמחקנשיקות ושבוע טוב