יום שלישי, 5 במאי 2009

על נבטים ונזיד טעים

למדתי מאמא שלי להנביט ללא מנבטה או מסננת, לא לכסות בחיתול בד
ולא על מצע צמר גפן, פשוט בקערה על השיש . יומיים להשרות ועוד
יומיים שלושה לשטוף מידי פעם ולדאוג שהקטניות תשארנה רטובות.
אמא שלי שלמדה בישול צמחוני מפיליס גלזר, אומרת שיש הבדל עצום
מקטניה קשה לעיכול לנבט -ההרכב שלה משתנה והיא הופכת להיות
ניצן של ירק צעיר, תהליך זה מעשיר אותה בויטמינים בעיקר בויטמין סי.
אני אוהבת לעבור ליד מיני-מעבדה במטבח, לשטוף ולהתבונן
בניצנים שצצים מול עיני.

אני מתשמשת בתערובת הקטניות של "תבואות" 13 ש"ח החבילה,
משרים בכל פעם כוס אחת מקבלים המון נבטים והטעם נפלא.

ביום הראשון להשרות עם המון מים בקערה.

ביום השני להחליף מים, לשטוף ולהמשיך להשרות עם המון מים בקערה.

ביום השלישי לשפוך את המים, לשטוף ולהשאיר עם טיפטיפה מים בקערה,
בכל פעם שעוברים ליד לשטוף, לשפוך ולהשאיר אותם רטובים, לפחות שלוש שטיפות ביום.

ביום הרביעי להמשיך עם השטיפות כמו ביום השלישי.

וביום החמישי החברים מוכנים להכנס לסיר.

בישול נעים


נזיד עדשים
מרכיבים
שמן זית 2 כפות
בצל גדול קצוץ גס
גזר מגורר גס
גבעול סלרי קצוץ גס
כוס קטניות/נבטים אפשר מתערובת קטניות או רק עדשים ירוקים
ליטר ציר ירקות או עוף או מים
כפית חוואיג' למרק
מעט מלח
להגשה
עלי פטרוזילה או כוסברה קצוצים

אופן הכנה
מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן
בצל, גזר וסלרי ומאדים תוך ערבוב כ-5 דקות
מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב 10-15 דקות, עד שהירקות רכים
מוסיפים נבטוטים וציר או מים ומביאים לרתיחה
מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ40 דקות, עד שהקטניות רכות
מתבלים, אפשר להוציא כמה כפות ולטחון בבלנדר
מפזרים עלים ירוקים ומגישים

3 תגובות:

  1. עשית לי חשק להנביט!
    רימונה

    השבמחק
  2. והבקר - אני מסתכלת על הנבטים במטבח. הם בתהליך בדיוק כמו שתיארת. השתמשתי בחומוס גדול ובאוזוקי. נראה מה יהיה.

    ובינתיים הנה בלוג מאד דומה לשלך
    "בצק אלים" קוראים לו
    http://www.bazekalim.com/

    השבמחק
  3. הי רימונה- איזה כיף ספרי מה תכיני מהנבטים
    וכן "בצק אלים" הידוע והנהדר מכירה בהחלט
    ואף הזכרתי אותו במתכון גלידת השוקולד
    נשיקות
    הגר

    השבמחק