יום ראשון, 24 במאי 2009

ילד מאפה ושבועות שמח

ארץ זבת חלב ודבש
מילים: מן המקורות
לחן: עמנואל עמירן

ארץ זבת חלב
חלב ודבש...
ארץ זבת חלב
חלב ודבש

לכבוד שבועות ולכבוד יומהולדתה של נצחיה אימי.
אני כותבת על הלחם שהוא הכי ארץ זבת חלב ודבש.
לחם ריחני ובריא, עשיר בגרעיני שיבולת שועל, עם חלב ודבש.
אנחנו אופים אותו לפחות פעם בחודש ומיכאל לוקח איתו לגן ביום
שהוא "ילד מאפה".
מזל טוב אימיק!

לחם שיבולת שועל
מתוך "ספר לחם" של הילית רינון-חמו

מרכיבים
1/2כוס מים חמימים
30 גרם שמרים טריים
2 כוסות חלב חמים
1/3 כוס דבש
50 גרם חמאה מומסת
1 כף מלח
2 כוסות שיבולת שועל
3 כוסות קמח לבן
3 כוסות קמח מלא

אופן ההכנה:בקערה גדולה לערבב את השמרים עם המים. להוסיף אליהם את החלב, הדבש, החמאה, המלח, שיבולת השועל
והקמח הלבן ולערבב היטב.

להוסיף את הקמח המלא בהדרגה וליצור בצק. ללוש את הבצק כ-5 דקות על משטח מקומח. להניח לתפוח בקערה משומנת מכוסה במשך כ11/2 שעות.לחלק את הבצק ל-2 כיכרות ולהניח לתפוח על תבנית אפיה שטוחה למשך
45 דקות. לפני ההנחה בתבנית ניתן לגלגל את הכיכרות בשיבולת שועל.
לחרוץ חריץ לכל אורך הכיכר לפני האפיה.זמן מצוין לנקיונות בזמן ההמתנה לתפיחת הבצק.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות צלסיוס.
לאפות בתנור חם עם אדים במשך 10 דקות. להוריד את הטמפרטורה
ל-180מעלות צלסיוס ולהמשיך לאפות עוד כ-30 דקות.
חג שמח!

15 תגובות:

  1. צילומים מעולים וילד חמוד מאד!
    הלחם נראה טעים

    כל הכבוד

    איתי

    השבמחק
  2. ואוו הגרי,,,,,אמאל'ה
    פשוט תודיעי לי מתי יש ניסויים בבית או בגן ואגיע במהרה. כל כך מגרה ואסטתי, בהיר וקל להכנה. פשוט מקסים ונראה טעים להפליא.
    מחכה לשבועות מספר 2!!!!!

    השבמחק
  3. תתחדשי על הבלוג המקסים.
    יש לי ואני אוהבת את ספר הלחם של הילית ,עלי והצליחי ! :-)

    השבמחק
  4. יקירתי אהובתי
    גאה בך על כך שנענת ל"צעקותי"והוצאת את פרי עמלך,יצירתיך לאוויר העולם...
    משפט עתיק וידוע במחוזות תימן..."מי שאוכל לבד מת לבד"..ואת יקירתי בנדיבות חושפת את סודותיך וכישוריך ברבים
    צילומים מדהימים.
    ריחות וטעמים משובחים.
    נשיקות קרן

    השבמחק
  5. Hey Hagar
    This is fantastic! Made me really hungry.
    The photos are beautiful

    Yotam

    השבמחק
  6. איתי, יותם, מרסלית וקרן יקרים
    תודה תודה על המילים החמות

    השבמחק
  7. חנית שלום
    הצצתי בבלוג שלך נראה מאוד מושקע ועשיר
    יש לך שם את עוגת הקצף וקצפת שאמא שלי היתה מכינה כשהיינו קטנים
    עשית לי חשק לבדוק אותה
    חג שבועות שמח

    השבמחק
  8. הי הגר,
    בלוג נהדר. (יצא חרוז)
    הכנתי לחמניות בהשראתך. בקרוב אנסה כמה מהמתכונים.

    יוני

    השבמחק
  9. הי יוני תודה!
    איך יצא?
    אשמח למתכון

    השבמחק
  10. הכנתי מהמתכון של אמא. יצא מצויין.
    אשלח לך את המתכון.

    יוני

    השבמחק
  11. ממממ... הלחמניות של תמי..
    אני מיד רואה בעיני רוחי עד כמה
    הן יפיפיות ומשובחות

    השבמחק
  12. יוני ותודה על המתכונים !!
    אני מבטיחה לנסות בקרוב
    שבועות שמח

    השבמחק
  13. הגר יקירתי,
    מאז שזכיתי להכירך את לא מפסיקה להפתיע אותי בכישוריך היצירתיים. כל פעם אני מגלה שהם קיימים בתחום נוסף...
    ממש כייף לשוטט ולקבל רעיונות בבלוג!
    יישר כוח!
    ארנה פ.

    השבמחק
  14. ארנהלה יקרה
    תודה תודה!
    נשיקות

    השבמחק
  15. הלחם נראה מצוין
    אבל הילד - להתעלף
    איזה מתוקקקקקקק

    השבמחק