
מילים: מן המקורות
לחן: עמנואל עמירן
חלב ודבש...
ארץ זבת חלב
חלב ודבש
אני כותבת על הלחם שהוא הכי ארץ זבת חלב ודבש.
לחם ריחני ובריא, עשיר בגרעיני שיבולת שועל, עם חלב ודבש.
אנחנו אופים אותו לפחות פעם בחודש ומיכאל לוקח איתו לגן ביום
שהוא "ילד מאפה".
מזל טוב אימיק!
לחם שיבולת שועל
מתוך "ספר לחם" של הילית רינון-חמו
מרכיבים
1/2כוס מים חמימים
30 גרם שמרים טריים
2 כוסות חלב חמים
1/3 כוס דבש
50 גרם חמאה מומסת
1 כף מלח
2 כוסות שיבולת שועל
3 כוסות קמח לבן
3 כוסות קמח מלא
אופן ההכנה:בקערה גדולה לערבב את השמרים עם המים.
להוסיף אליהם את החלב, הדבש, החמאה, המלח, שיבולת השועל
והקמח הלבן ולערבב היטב. להוסיף את הקמח המלא בהדרגה וליצור בצק.
ללוש את הבצק כ-5 דקות על משטח מקומח.
להניח לתפוח בקערה משומנת מכוסה במשך כ11/2 שעות.
לחלק את הבצק ל-2 כיכרות ולהניח לתפוח על תבנית אפיה שטוחה למשך
45 דקות. לפני ההנחה בתבנית ניתן לגלגל את הכיכרות בשיבולת שועל.
לחרוץ חריץ לכל אורך הכיכר לפני האפיה.זמן מצוין לנקיונות בזמן ההמתנה לתפיחת הבצק.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות צלסיוס.
לאפות בתנור חם עם אדים במשך 10 דקות. להוריד את הטמפרטורה
ל-180מעלות צלסיוס ולהמשיך לאפות עוד כ-30 דקות. חג שמח!
צילומים מעולים וילד חמוד מאד!
השבמחקהלחם נראה טעים
כל הכבוד
איתי
ואוו הגרי,,,,,אמאל'ה
השבמחקפשוט תודיעי לי מתי יש ניסויים בבית או בגן ואגיע במהרה. כל כך מגרה ואסטתי, בהיר וקל להכנה. פשוט מקסים ונראה טעים להפליא.
מחכה לשבועות מספר 2!!!!!
תתחדשי על הבלוג המקסים.
השבמחקיש לי ואני אוהבת את ספר הלחם של הילית ,עלי והצליחי ! :-)
יקירתי אהובתי
השבמחקגאה בך על כך שנענת ל"צעקותי"והוצאת את פרי עמלך,יצירתיך לאוויר העולם...
משפט עתיק וידוע במחוזות תימן..."מי שאוכל לבד מת לבד"..ואת יקירתי בנדיבות חושפת את סודותיך וכישוריך ברבים
צילומים מדהימים.
ריחות וטעמים משובחים.
נשיקות קרן
Hey Hagar
השבמחקThis is fantastic! Made me really hungry.
The photos are beautiful
Yotam
איתי, יותם, מרסלית וקרן יקרים
השבמחקתודה תודה על המילים החמות
חנית שלום
השבמחקהצצתי בבלוג שלך נראה מאוד מושקע ועשיר
יש לך שם את עוגת הקצף וקצפת שאמא שלי היתה מכינה כשהיינו קטנים
עשית לי חשק לבדוק אותה
חג שבועות שמח
הי הגר,
השבמחקבלוג נהדר. (יצא חרוז)
הכנתי לחמניות בהשראתך. בקרוב אנסה כמה מהמתכונים.
יוני
הי יוני תודה!
השבמחקאיך יצא?
אשמח למתכון
הכנתי מהמתכון של אמא. יצא מצויין.
השבמחקאשלח לך את המתכון.
יוני
ממממ... הלחמניות של תמי..
השבמחקאני מיד רואה בעיני רוחי עד כמה
הן יפיפיות ומשובחות
יוני ותודה על המתכונים !!
השבמחקאני מבטיחה לנסות בקרוב
שבועות שמח
הגר יקירתי,
השבמחקמאז שזכיתי להכירך את לא מפסיקה להפתיע אותי בכישוריך היצירתיים. כל פעם אני מגלה שהם קיימים בתחום נוסף...
ממש כייף לשוטט ולקבל רעיונות בבלוג!
יישר כוח!
ארנה פ.
ארנהלה יקרה
השבמחקתודה תודה!
נשיקות
הלחם נראה מצוין
השבמחקאבל הילד - להתעלף
איזה מתוקקקקקקק