יום שלישי, 19 במאי 2009

מאפינס לימון ופרג

מבין כל ספרי אפיית הלחם שלי, החביב עלי ביותר הוא של הלית רינון-חמו -
"ספר לחם". היא מדברת שם על האהבה הפיזית לעשיית הלחם.
הרבה ספרים מתחילים ב:"הכניסו החומרים למיקסר עם וו הלישה"
אם כן, מה זה לעזאזל וו לישה כי לי אין! וגם לא שום מיקסר משוכלל כזה
או אחר ומי בכלל רוצה לוותר על העבודה הזאת של ללוש את הבצק,
לא אני ולא מיכאל!
בכל אופן הילית יקרה אני מתענגת על הספר שלך, כל מתכון מדויק ומופלא
יותר מקודמו. זה אחד החביבים עלי, למרות שלחם הוא לא.
אנחנו קוראים לו מאפינס לימון ופרג.


מרכיבים
3 כפות פרג
½ כוס חלב
75 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
3 ביצים
11/2 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
קליפה מגוררת משני לימונים
¼ כפית מלח
סירופ לימון:
¼ כוס סוכר לבן
¼ כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:
לחמם תנור מראש ל160 מעלות צלזיוס

לערבב את הפרג עם החלב ולהניח שעה.
בקערה גדולה לערבב סוכר וחמאה ולהוסיף ביצים אחת אחת ולערבב היטב
אחרי כל הוספה. לערבב לחוד קמח, אבקת אפיה, גרידת לימון ומלח- להוסיף לתערובת ביצים
לסירוגין עם תערובת החלב. להקפיד לא לערבב יותר מידי.לצקת את התערובת למנג'טים או תבנית שקעים, לאפות במשך ב45-60 דקות
קיסם המוחדר למרכז צריך לצאת נקי, להוציא אבל עדיין להשאיר בתבניות. הכינו סירופ לימון: לבשל הסוכר והלימון על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
לחרר את המאפינס בעזרת קיסם ולצקת עליו את הסירופ החם.
להניח לצינון חצי שעה ואז להוציא מהתבנית. עטפו בניילון נצמד
והשאירו מחוץ למקרר שעות אחדות לפני ההגשה.

2 תגובות:

  1. די, אי אפשר יותר...הכל נראה כל כך אבל כל כך טעים ואני בעבודה, רחוקה מכל מטבח ראוי!
    הצילומים מדהימים וממחישים עד כמה אוכל נראה טוב ולא רק מריח וטעים לחך. אז תודה על כל הרעיונות ועל ההשראה...יש לך את זה ובגדול. מחכה לספר...

    השבמחק
  2. יאמי יאמי אין מאי טאמי! המאפינס האלה נזללו ע"י כולנו וחברי ילדינו בדיוק יום אחרי שקיבלתי אותם ליום ההולדת בסלסלת פלסטיק מחוטבת.
    עוד כאלה בבקשה!
    ציפי

    השבמחק