יום ראשון, 31 במאי 2009

יום כתום

אנחנו גרים במקום בו נגמרת העיר תל אביב ונפתחים השדות...........
רם מזדעק: "מה נפתחים, נפתחים ומיד נסגרים ע"י כביש מספר חמש!"
ובכל זאת אני אוהבת את השדות הללו, הם מזכירים לי את שדות ילדותי
בכפר דניאל ואולי באמת בגלל שנשקו לכביש המהיר לירושלים.
לצערי עכשיו הם כבר נכחדו כליל ונבלעו תחת כביש מספר שש...

אני מטיילת עם יותם, מביאה אותו עד לפתח השדה ומשאירה אותו לישון בעגלה.
עוברים רוכבי אופניים: "מה את עושה?"
אני: "מצלמת"
אופניים: "מה את מצלמת?"
אני: "גזרים"
אופניים: "ו..יש טיפול לזה?"
אני: "לא אין! אני מאוהבת בגזרים הללו!!"
טוב, הייתי ילדה טובה ולא קטפתי, נגשתי להכין קציצות כתומות.
פתחתי את הספר המקסים הזה שנכתב בשנת 1969. אני אוהבת את הפורמט הצנוע שלו, הוא מלבני וקטן וכל כך שונה
מספרי האוכל המפוארים והגדולים שמתפרסמים היום.
כתוב בו בפשטות "הוכן על ידי רות ואלעזר מרקין".
כתובים בו מתכונים כגון "לבובי בננות" ו"שניצל מכרוב".
וקציצות הגזר שלו הם הצלחה בביתנו.

קציצות כתומות

מצרכים:
650 גרם גזר מנוקה, מגורד
1/2 כוס חלב
1 כף חמאה
1/3 כוס קוואקר
1/4 כוס גבינת פרמזן
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס פירורי לחם
3 כפות שמן
להגשה-3 כפות שמנת

אופן ההכנה:קולפים 650 גרם גזרים שזה בין 6-8 , מגרדים את הגזרים.מרתיחים את הגזר עם החלב והחמאה
מאדים על סף רתיחה כ-10 דקות, מוסיפים תוך בחישה
את הקוואקר וממשיכים לחמם עד שהכל מסמיך.
מצננים, מערבבים עם הביצים, הגבינה והתבלים (כך במקור),
רצוי לתת לתערובת לנוח כשעה במקרר אבל לא חובה.
צרים קציצות שטוחות ומגלגלים אותן בפירורי הלחםמחממים את השמן במחבתמטגנים את הקציצות עד שישחימו משני הצדדיםמגישים אותן חמות עם שמנת או טחינה.


14 תגובות:

  1. Hagari

    The field is beautiful and it does look a bit like Kfar Daniel; made me go:” Ohhh..”. We used to call the fields behind our home – GAN EDEN.
    On Saturday I have made exactly this dish, what we call “KZIZOT HaGEZER SHEL MICHAEL” for dinner. Then the phone rang and it was my friend Michal on the other end. After having a bit of a chat I have realized that there is an unusual silence from the dinning table! I told Michal that it must be KZIZOT HaGEZER SHEL MICHAEL. Michal, who is equality impressed by your recipes, your shots and your ability to do it all while having two little ones, asked for the recipe. - So here you go, Michalic. It is fun to make and as good as it looks! Also it is Michal’s birthday today- happy birthday darling (we will celebrate it in style tomorrow).

    Arava

    השבמחק
  2. יא בינתי,
    על הבוקר השעה 05:30 אני מגהצת חולצות לאבא, שוקעת במחשבות, על האושר הצרוף שבתוך חיי, ותוך כדי הוספת מים למגהץ אני פותחת את האתר שלך והכל מציף אותי בכתום זוהר, המתכון המופלא, הצילומים המרגשים אין לי מילה יותר מתאימה, והתגובה של ערבה הגן עדן של כפר דניאל שליווה את הילדות שלכם עם החיבור הישיר לטבע ,וצירוף המקרים עם מיכאל שבתמונה ועם מיכאל החבר של ערבה שהשתלב עם יום הולדתו, , תגידי זה לא מדהים.בבת אחת יש לי אושר ונחת וגעגועים.
    תודה לך אלוהים.
    אוהבת, אמא.
    נשיקות

    השבמחק
  3. הגר, בורכת. תודה על הכתום והיפה הזה להתחיל איתו את היום. הכל מתחבר נכון.רימונה.

    השבמחק
  4. וואו נראה פשוט מדהים. אני בדרך לסופר לרכוש את המצרכים ויאללה לעבודה!
    יום נפלא
    אילנה

    השבמחק
  5. מיכל, חברה של ערבה יומהולדת שמח!!
    אמא, ערבה ורימונה יקרות,
    אחרי לילה לבן, יותם חולה ולא ישנו כל הלילה..
    תודה על המילים הללו, אתן מחממות את ליבי.

    השבמחק
  6. תודה אילנה, בהצלחה, ספרי איך יצא.

    השבמחק
  7. הגריל'ה שלנו,
    כל הכבוד לך על היוזמה ועל היצירתיות.
    התמונות נפלאות והאוכל עושה תאבון.

    רק בקשה קטנה,
    להזמין אותנו יותר כי גם באכילה עצמה יש תענוג

    השבמחק
  8. יצא משובח!!!! (ברור,לא?)

    השבמחק
  9. אמרתי לך כבר שאת מהממממת? עם הגזרים שלך והצילומים שלך והתינוקים ובלי שינה?
    וזה פוסט יפה במיוחד (שכמובן מייצר תגובות יפות ומרגשות במיוחד - היי נצחיה)
    עברה לי מחשבה - כמה צילומים של חלמון ביצה כבר יש כאן ואיך כל אחדיותר יפה מקודמו..
    נשיקות.

    השבמחק
  10. הגר
    כמה עוצמה, רכות וחיות
    יפיפה
    התמונות מדהימות כמו קלוז אפ על החיים
    נשיקות והלוואי שאגיעה ללוש ולטעום עם כל בנות ובן בייתי
    ד"ש מיכל

    השבמחק
  11. Hagar, This is an outstanding presentation. Good Luck. It is delight ful and so informative Love and light Rona

    השבמחק
  12. איז כיף עוד תגובות- לא הצלחתי להגיע למחשב..

    לאודיקו יקר- אמאסגנאלו!
    אם תהיה יותר בישראל ופחות באתיופיה, מותק, אשמח לארח אתכם יותר..
    ודרך אגב יש צלי עוף טעים בואו היום..

    לאילנה- יששש, איזה כיף שיצא מוצלח. בואו לבקרנו לנלך לטייל יחדיו בשדות..

    חמו תודה יקירתי. אמא שלי היא באמת היצור המופלא, היחיד בעולם כולו שיכול לגהץ בחמש בבוקר ולהרגיש אושר עילאי..ואולי בגלל זה אני מתמוגגת מלצלם חלמונים..נשיקות

    מיכלי, תודה! זה באמת נורא פשוט, את עושה דברים הרבה יותר מסובכים מאלה.

    רונה יקרה תודה!
    אמרתי למרסל שהצצתי בבלוג שלך וזה נתן לי דחיפה להוציא לאור את הבלוג
    שלי. יש בו כל כך הרבה אופטימיות ונינוחות..

    השבמחק
  13. Hagar
    I Like your blog and I like to cook too
    AMITAI,

    השבמחק
  14. אמיתי אני אוהבת אותך!
    נשיקה

    השבמחק